20 Ιούν Ζύμη Γλυκιάς Τάρτας
Δείτε εδω συτναγή για μαρμελάδα βερίκοκο

Ζύμη Γλυκιάς Τάρτας
Μία Βάση για πολλές απολαύσεις
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 250 γρ. Αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 150 γρ. Βούτυρο Το βούτυρο πρέπει να είναι κομμένο σε κυβάκια και σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γλ. Αλάτι
- 2 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 κ.γλ. Baking Powder χωρίς γλουτένη
- 1 Αυγό
- 1 Βανιλίνη
- 2 κ.σ κρύο γάλα
Instructions
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και με τα χέρια μας δημιουργούμε μια λακκούβα. Βάζουμε μέσα το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό.
- Με τα δάχτυλα ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε το γάλα και αρχίζουμε να ενώνουμε τη ζύμη. Ανάλογα µε τη θερμοκρασία ή την ξηρότητα του αλευριού μπορεί η ζύμη να χρειαστεί λίγο παραπάνω υγρό.
- Αφού σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη, δίνουμε στη ζύμη σφαιρικό σχήμα και την τυλίγουμε µε μεμβράνη.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για 30΄.
Άνοιγμα της Τάρτας
- Παγωμένη όπως είναι η ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο µε χοντρό πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Το πάχος της ζύμης δεν πρέπει να είναι περίπου τα 3-4 χιλιοστά και πρέπει όταν τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26 εκ. να καλύπτει και τα τοιχώματα.
- Με την ανάποδη του μαχαιριού αφαιρούμε τα περισσεύματα. Τρυπάμε καλά το φύλλο της τάρτας και την αφήνουµε στο ψυγείο για 20΄. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το τσαλακώνουμε σε µπάλα. Το ανοίγουμε και το καθίζουμε πάνω στην τάρτα.
- Γεμίζουμε μέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.). Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα µε τα βαρίδια. Ψήνουμε ξανά την τάρτα για 10΄-15΄, να ροδίσει καλά.
Notes
- Όσο πιο παγωμένη είναι η ζύμη όταν µπει στο φούρνο τόσο πιο τραγανό και αφράτο θα γίνει το φύλλο όταν ψηθεί.
-
Αν θέλουμε η τάρτα να είναι αφράτη και τραγανή σαν μπισκότο δεν πρέπει να ζυμώσουμε και να δουλέψουμε πολύ την ζύμη βουτύρου.
- Διατηρείται για 4-5 ημέρες στο ψυγείο ή για 2 μήνες στην κατάψυξη (αρκεί να την τυλίξουμε µε μεμβράνη πολύ καλά.), την ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη μέρα στη συντήρηση του ψυγείου.
- Δεν πετάμε τα βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.) που χρησιμοποιήσαμε. Αφού κρυώσουν τα φυλάμε για επόμενες χρήσεις.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr