01 Απρ Ζουμερά Μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς γλουτένη
Posted at 17:32h
in Uncategorized, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Κιμάς, Κρέας, Κυρίως Γεύματα, Μοσχάρι, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε εδώ συνταγή για Burger χωρίς γλουτένη

Μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 χούφτα μαϊντανο
- δυόσμος φρέσκος ή ξερός
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σόδα
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά.
- Με τη βοήθεια ενός multi τρίβουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και αν θέλουμε προσθέτουμε και τα αυγά να χτυπηθούν μαζί.
- Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε την σόδα ανακατεύουμε και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με τον κιμά
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το λάδι και την βρασμένη πατάτα, αφού πρώτα την έχουμε λιώσει καλά με ένα πιρούνι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα.
- Πλάθουμε 10 - 12 μπιφτέκια ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένο ταψί
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα περίπου
Notes

Cross section of hamburger with demi-glace sauce cut in half
- Ένα κλασικό μαμαδίστικο φαγητό είναι μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.
- Η πιπεριά είναι προαιρετική, αλλά την συστήνω ανεπιφύλακτα
- Αν δεν θέλετε να ψήσετε τα μπιφτέκια στο φούρνο, μπορείτε να τα ψήσετε, στην σχάρα, στον ατμό ή στο σχαροτίγανο.
- Τα μπιφτέκια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κρύβεται μέσα λαχανικά που δεν αρέσουν στα παιδιά να τα τρώνε.
- Οι οδηγίες ψησίματος για τη θερμοκρασία του φούρνου, αναφέρονται σε ψήσιμο με αντιστάσεις. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr