13 Μάι Αμυγδαλωτά χωρίς γλουτένη
Posted at 16:47h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Ξηροί καρποί
Αμυγδαλωτά χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 300 γρ.. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη
- 50 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 10 γρ. ανθόνερο
- έξτρα άχνη ζάχαρη
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τα μύγδαλα. Τα ψίνουμε για 10-15 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα και την άχνη ζάχαρη και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν αλέυρι.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ανθόνερο και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, σαν πάστα.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε άχνη ζάχαρη. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην άχνη ζάχαρη.
- Τα αμυγδαλωτά μας είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr